Cirkulacija i krvne žile

GINKGO 80

Pravi proizvod za pravu cirkulaciju!

  • Cijena: 0,00kn

GINKGO 80 i drugi preparati s ekstraktom ginka se danas najčešće propisuju kao prirodna pomoć kod smetnji periferne, a posebice moždane cirkulacije. Dakle, ginko usporava razvoj ateroskleroze koja je osnovni uzrok bolesti srca, infarkta i moždanog udara. Radi bolje moždane cirkulacije poboljšava se pamćenje i koncentracija. Ispitivanja pokazuju da ginko usporava i napredovanje Alzheimerove bolesti. Iz listova ginka izolirano je oko 50 spojeva, a za njegovu djelotvornost odgovorni su prije svega ginkoflavonglikozidi i terpenski spojevi ginkolidi i bilobalidi. Ginkolidi i bilobalidi su spojevi koji nisu pronađeni niti u jednoj drugoj biljnoj vrsti. Ginkoflavonglikozidi su antioksidansi koji štite stanice od nepovoljnog utjecaja slobodnih radikala. Nadalje, ginkoflavonglikozidi povoljno djeluju na tonus i elasticitet krvnih žila smanjujući sljepljivanje trombocita što je ključni čimbenik u razvoju ateroskleroze. Nakupljanje trombocita također sprečavaju i ginkolidi. Zanimljivost: Ginku se pripisuje da je najvitalnija biljna vrsta na svijetu, budući da je nakon atomske eksplozije u Hirošimi koja je uništila sveukupni biljni i životinjski svijet, na sprženom tlu izrastao samo ginko.


Proizvođač: Aktival
Dostupnost: Dostupno

SASTAV:
Standardizirani ekstrakt lista ginka (Ginkgo biloba) (24% ginkoflavonoglikozida i 6% terpena) 80 mg, maltodekstrin, tvar za sprečavanje zgrudnjavanja: magnezijev stearat, talk, želatina.

PREPORUČA SE KOD:

    astme
  • hemoroida
  • osjećaja hladnoće i trnaca u rukama i nogama
  • smetnji u cirkulaciji (ateroskleroza)
  • stanja straha, depresije ili demencije
  • šuma u ušima


PREPORUČENI DNEVNI UNOS:
Jedna kapsula dnevno nakon obroka. Nakon redovitog uzimanja kroz dva mjeseca, napraviti jednomjesečnu pauzu. Ne uzimati ako se koriste lijekovi protiv zgrušavanja krvi (antikoagulansi) ili kod poremećaja zgrušavanja krvi. Ne preporuča se trudnicama i dojiljama. Nije namijenjeno osobama mlađim od 18 godina. Prije kirurškog zahvata upozoriti liječnika.

NETTO KOLIČINA:
    60 kapsula


NOTIFIKACIJSKI BROJ MZSS:
MZ 0812640609