Katalog proizvoda / Opuštanje i miran san / BIORELAX (60 kapsula)

Opuštanje i miran san

BIORELAX (60 kapsula)

Kako ostvariti vedar dan i miran san?

  • Cijena: 0,00kn

Zašto stres uzrokuje 80% bolesti? Zato jer u današnjem načinu života gotovo da i nema bolesti ili stanja organizma koje nije povezano sa stresom. Stres je pravi vjetar u jedra za nastanak infekcija i njihovih posljedica. Priroda je otkrila kako se uz pomoć biljnih mješavina kao prirodnih izvora energije vitaliziraju umorno tijelo, srce, mozak i kako im se na taj način vraća ravnoteža! Kad se spoje tri biljna ekstrakta - valerijane, matičnjaka i hmelja, tada nastaje izvrsna kombinacija za vedar dan i miran san! Tako se stječe sposobnost prevladavanja stresova, strahova, otpornost prema bolestima i sposobnost da se nosimo s izazovima suvremenog života na poslu, obitelji i društvu. Pogledajte što je to Biorelax, kako djeluju odoljen, matičnjak i hmelj. Valerijana, odoljen ili macina trava (Valeriana officinalis), dolazi od latinske riječi valere ( biti zdrav, biti dobro, biti jak). Djelatne tvari ove biljke nalaze se u korijenu – Valerianae radix. Njezina djelotvornost bila je poznata još u antičko vrijeme. Rimski i grčki liječnici primjenjivali su je kod probavnih poremećaja, te za poticanje izlučivanja tekućine. Sredinom 18. stoljeća priznata je kao sredstvo za smirenje. Valerijana općenito djeluje umirujuće te je važan prirodan lijek koji će pomoći u ublažavanju stresa, tuge, straha i uznemirenosti. Preporučuje se i kod infekcijskih bolesti, poteškoća sa koncentracijom, motoričkih smetnji, kod nemira, jutarnjih želučanih bolova i glavobolja kod kojih nema organskog uzroka. Matičnjak, pitoma metvica, pčelinja trava (Melissa officinalis), je poznata medonosna biljka. Nijedna biljka ne privlači toliko pčele svojim mirisom pa ime potječe od pčele matice. Djelatne sastavnice matičnjaka nalaze se u listu – Melissae folium. Za njegovu blagotvornost znalo se još u antičko doba, jer povoljno djeluje na srce, smiruje i s razlogom kažu da tijelu daje novu snagu i potiče lijepe misli. Arapski liječnici su ga nazivali „travom za srce i vedrinu" - otkrili su i da djeluje protiv "crnih misli", tjeskobe, grčeva, nervne glavobolje, što postaje sve aktualnije u suvremenom načinu života, u kojem su stresovi neizbježni… Uveden je i u samostanske pripravke. Od 1611. sačuvala se u uporabi još i do danas tzv. Karmelićanska voda od matičnjaka! Taj dar prirode smiruje, a ima još i antivirusno, antibakterijsko djelovanje, te je zato i jak sinergijski partner valerijani. Hmelj (Humulus lupulus) je danas sve više u uporabi. Nekad su ga Delaware Indijanci upotrebljavali kod bolova u uhu ili zubobolje, a danas mu se priznaje široki spektar djelovanja - sedativ, antiseptik, baktericid, spasmolitik, diuretik, antipiretik, probavne tegobe, antioksidans… Preporuča se kod upala, nesanica, neuroza, reumatizma, grčeva, loše probave, depresije… U novije vrijeme je otkriveno da njegova aktivna supstancija lupulin (lupulones - esencijalno ulje) pojačava i protok mlijeka, pa se u nekim zemljama preporuča majkama koje doje.


Proizvođač: Aktival
Dostupnost: Dostupno

DJELOVANJE:
Biorelax je prirodni dodatak prehrani koji umanjuje napetost, uznemirenost, stres, razdražljivost i nesanicu.

SASTAV:
Suhi ekstrakt korijena odoljena (Valeriana officinalis) 125 mg, suhi ekstrakt lista matičnjaka (Melissa officinalis) 90 mg, suhi ekstrakt cvijeta hmelja (Humulus lupulus) 35 mg

PREPORUČA SE KOD:

    nemira, napetosti, stresa i nesanice
  • za opuštanje


PREPORUČENI DNEVNI UNOS:
Jedna kapsula jedan do dva puta dnevno, kod napetosti i stresa. Kod nesanice, jedna do dvije kapsule 1 sat prije spavanja.