Molim vas da mi odgovorite da li od Rizolip kapsula može biti tamna stolica i da li se od istih može smršaviti? Te promjene opažam u zadnje vrijeme.

Mr.sc. Ivana Ugarković, dipl.ing. - nutricionist

Pitanje: Pijem Rizolip kapsule 2 poslije ručka. U 3 mjeseca kolesterol i trigliceridi su se smanjili na pola. Jako sam zadovoljna. Pijem ih već duže vrijeme.  Molim vas da mi odgovorite da li od Rizolip kapsula može biti tamna stolica i da li se od istih može smršaviti? Te promjene opažam u zadnje vrijeme.

Drago mi je da ste zadovoljni s Rizolipom i da su Vam se vrijednosti kolestela i triglicerida u krvi značajno smanjile. Svakako bih Vam preporučila da uzimate dvije kapsule Rizolipa u jednoj dozi poslije zadnjeg obroka. Naše dosadašnje iskustvo pokazuje da uzimanje Rizolipa ne uzrokuje pojavu tamne stolice i gubitka tjelesne mase. Pronašla sam podatak da crvena riža može uzrokovati blago crveno obojenje stolice koje je srećom privremeno i bezopasno. Napominjem još jednom da mi nemamo takvo iskustvo s Rizolipom. Svakako mislim da bi morali napraviti laboratorijske pretrage stolice da isključite eventualnu pojavu krvi u stolici koja, uz gubitak tjelesne mase, može ukazivati na druga oboljenja. Dakle, svakako otiđite kod Vašeg liječnika da utvrdite o čemu se radi.

Povratak