INOVATIVNA I UČINKOVITA PRIRODNA POMOĆ ŽENAMA U VRIJEME PREMENOPAUZE I MENOPAUZE

Valentina Gambiroža, dipl.ing., nutricionist

Slabljenje hormonalne aktivnosti prirodni je događaj u životu svake žene. Obično nastupa nakon 40-e godine i može trajati od nekoliko mjeseci do nekoliko godina. To razdoblje jedinstveno je iskustvo za svaku ženu, a uz nepravilni menstruacijski ciklus iskustva se najčešće očituju kao naleti vrućine (valunzi ili fumade), noćno znojenje, razdražljivost i promjene raspoloženja.

 Procjenjuje se da čak 75% žena iskusi neke od simptoma uzrokovanih promjenama. Dok znanstvene rasprave o liječenju menopauzalnih simptoma ostaju kontroverzne, studije o ulozi pojedinih biljnih alternativa pokazuju obećavajuće rezultate. Inovativan, prirodan proizvod -MENOVAL - učinkovito poboljšava kvalitetu života žena u menopauzalnom razdoblju. Ova jedinstvena formula novost je na hrvatskom tržištu, a sastoji se od prirodnih ekstrakata hmelja, konopljike i matičnjaka (melisa). Djelovanje aktivnih spojeva iz Menovala pomaže tijelu žene koja prolazi kroz razdoblje promjena u uravnoteženju hormona, smanjujući tako neugodne simptome koje se povezuje s menopauzom. 

Hmelj - najjači prirodni estrogen

Još od srednjeg vijeka hmelj se koristi u proizvodnji piva, a njegov estrogenski učinak zabilježen je u medicinskoj literaturi već u 18. stoljeću. Iako je estrogenska aktivnost hmelja tradicionalno i medicinski poznata, fitoestrogenski preparati na bazi hmelja relativno su novi. Vođena ovim saznanjima, nakon dugogodišnjih analiza i kliničkih ispitivanja, renomirana francuska tvrtka Naturex na tržište je izbacila Lifenol®. Riječ je o prvom patentiranom ekstraktu pomno probranih ženskih cvjetova hmelja, bogatom 8-prenilnaringeninom (8-PN ili hopein) - najsnažnijim prirodnim estrogenom (fi to-estrogen). Zahvaljujući estrogenskoj aktivnosti, ovaj sastojak Menovala smanjuje simptome koji se povezuju s menopauzalnim promjenama, posebice pojave valova vrućine (valunzi). Njegova djelotvornost potvrđena je kliničkim studijama koje su provodili medicinski stručnjaci i individualnim procjenama žena. Djelotvornost potvrđena kliničkim ispitivanjem Lifenol®-a prikazana je grafikonima.

I progesteron je važan! 

Iako se pojam menopauze danas prije svega vezuje uz manjak estrogena, prvi događaj koji uzrokuje simptome promjena je zapravo neravnoteža estrogena i progesterona. Menoval sadrži ekstrakte konopljike, biljke s bogatom poviješću uporabe kao „lijeka za žene“. Stimulacijski učinak aktivnih tvari konopljike dovodi do prirodnog poticanja stvaranja progesterona, što normalizira hormonalnu ravnotežu.

Matičnjak za smirenje! 

Odavno je poznato i potvrđeno da aktivni sastojci matičnjaka (melisa) djeluju blago umirujuće i opuštajuće, pa je ova biljka izuzetno korisna u slučaju nesanice, napetosti i nervoze. Upravo zbog promjena koje se zbivaju u tijelu žene u premenopauzalnom i menopauzalnom razdoblju, ti su simptomi vrlo česti. Budući da Menoval sadrži aktivne tvari i ove biljke, i u tom pogledu pruža izvrsnu zaštitu. 

Klinički dokazan, siguran i učinkovit, Menoval je praktična alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji, koja kombinira prirodne estrogene i progesterone, a djeluje i blago umirujuće.


Povratak