Glukozamini nove generacije!

Valentina Gambiroža, dipl.ing.preh.teh, nutricionist

Tijelo i zglobovi omogućuju nam da uživamo u pokretu, koji ispunjava svaki aspekt našeg života. Starost, uobičajeno trošenje, dodatna opterećenja, ozljede ili oboljenja samo su neki od uzroka smanjenja fleksibilnosti i povećanog osjećaja nelagode i boli u zglobovima, što ograničava sposobnost kretanja.

Velika pomoć pri zaštiti i liječenju zglobova i vezivnog tkiva su različite prirodne, hranjive tvari među kojima se, svojim djelotvornošću, posebno ističe glukozamin.

Glukozamin je prirodna tvar koje potiče regeneraciju hrskavice. Dokazano poboljšava pokretljivost, ubrzava zacjeljivanje te umanjuje bolove u vezivnom tkivu.

Novi proizvodi, jedinstvenih formula, za promicanje zdravlja zglobova iz Aktival-a omogućuju bolju i veću iskoristivost glukozamina, glavnog prekursora za sintezu i održavanje vezivnog tkiva. To su Glukozamin hidroklorid forte i Fleksoval forte. Ovi visokokvalitetni proizvodi u kojima se pojedini sastojci nalaze u visokim koncentracijama i jedinstvenim formulama, garantiraju brzo i učinkovito djelovanje.

Prednosti hidrokloridnog oblika glukozamina

Osnovna djelatna tvar Glukozamin hidroklorid forte i Fleksoval forte je glukozamin u obliku hidroklorida. Prednosti ovog oblika glukozamina u odnosu na glukozamin sulfat su višestruke, a to prepoznaju i znanstvenici i vodeći proizvođači, ali i sami korisnici sličnih dodataka prehrani.

Neke od prednosti hidrokloridnog oblika glukozamina u odnosu na sulfatni su:

Sadrži oko 20% više čistog glukozamina u ekvivalentnim dozama
Omogućuje 20% veću biološku aktivnost glukozamina
Zbog čistoće primjenjiv je i kod osoba sa povišenim krvnim tlakom (ne sadrži NaCl)
Za jednak učinak potreban je kraći period primjene

Glukozamin hidroklorid forte sadrži 1500 mg glukozamin hidroklorida. Predstavlja visokokoncentrirani izvor glukozamina koji prirodno hrani, podmazuje i smanjuje opterećenje vezivnog tkiva.

Glukozamin hidroklorid forte se preporučuje kod:

  • Preventivne zaštite zglobova
  • Degenerativnih promjena na zglobovima
  • Osteoartritisa
  • Artroze
  • Išijasa i sličnih stanja i oboljenja

Fleksoval forte osim glukozamin hidroklorida sadrži i kondroitin sulfat te MSM (metilsulfonilmetan).Sinergističko djelovanje pojedinih sastojaka Fleksovala forte dodatno pospješuje djelovanje glukozamina, hrani te umanjuje pojavu boli i otečenosti vezivnog tkiva (zglobova).

Fleksoval forte se preporučuje kod:

  • Bolnih i upalnih zglobova
  • Sportaša i sportskih ozljeda
  • Degenerativnih promjena na zglobovima
  • Artroze i artritisa 

Povratak